ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Felhasználóink jelezték rovatunk...

 

Tökéletesíteni szerettük volna az Egy vényre eső felírási idő (Vegyes – Beállítások – Általános menü Vény fül) kijelzését a programban, ezért kitaláltuk Felhasználóinkkal közösen a módszert és a stratégiát is, hogyan lehetne megoldanunk azt, hogy ha a gyógyszer-összeállítás ablakban módosítok az Állandóból átvitt gyógyszer mennyiségén vagy az adagolásán, az egy vényre eső felírási idő folyamatos lehessen többször áthozott gyógyszer esetében is (DB oszlop).

A gyógyszer-összeállítás ablakban, ha a beteg előző vagy állandó gyógyszerei közül egynél többet hozunk át felírásra, a gyógyszereknél az Ellátva dátumot jelenleg nem frissíti a program, csak az utolsónak átvitt gyógyszer sorában.  Ha az adagolás oszlopra minden gyógyszer sorában rákattintunk, pl. ugyanazt kiválasztjuk, akkor már képzi automatikusan az egy vényre eső felírási időt, azonban ez több gyógyszer esetén nem éppen a leggyorsabb és legfrappánsabb megoldás.

A másik probléma a 4.49-es verzióval a következő: a Z7600 BNO kód a dekurzus lapokon. Abban az esetben, ha az új megjelenési lapon nem töltünk ki diagnózis kódot (csak az alapban felajánlott U9990 kód szerepel rajta), hanem azonnal meghívjuk a Gyógyszerfelírást és csak egy BNO kóddal írunk fel gyógyszer(eke)t, tehát a gyógyszer-összeállítás ablakban a BNO oszlopban ugyanaz a diagnózis szerepel minden gyógyszer mellett gyógyszerfelírást indokló BNO kódként (a Z7600-tól eltérő), a program megkérdezi, hogy átvigye-e ezt a BNO-t a megjelenési lapra, hiszen még nem szerepel rajta, azonban a megjelenési lapon a Z7600 BNO kód jelenik meg mégis helytelenül.
Mindkét tünet speciális esetben, bizonyos, jól körülírható körülmények között jelentkezik.

 

A fentiek javítása folyamatban van, a július elsejei gyógyszertörzzsel együtt szeretnénk egy köztes verziót is kiküldeni Felhasználóinknak, melyben a fentiek korrekcióján kívül az eltérő szerkezetű, érvénytelen jogviszonnyal rendelkező beteg  adatokat tartalmazó OEP-es floppy lemezt már automatikusan olvasni fogja a ProDoki és a dátum mezőkön a naptárból való kiválasztás használata kikapcsolható, opcionális funkció lesz.

Elnézést kérünk minden kedves Érintettől az esetlegesen okozott kellemetlenségekért.
Szívesen fogadjuk továbbra is tapasztalataikat, véleményüket a 4.49-es verzióval és minden mással kapcsolatban, és továbbra is megosztjuk itt Mindenkivel az Önöktől kapott információkat, észrevételeket.