ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Amit ma tudunk... és amit még nem...

 

Amit ma tudunk:

Az OEP és a patikák között működő Virep elektronikus informatikai rendszer, mely a közgyógyellátottak "pénztárcáját" kezeli,  október 20-21-22-23 -án karbantartási munkák miatt le fog állni. Az OEP, a Magyar Gyógyszerész Kamara és a Gyógyszertári Rendszergazdák Szövetségének közös eljárás rendje szerint az ilyen esetekben is folyamatosan történhet a gyógyszer expediálása a patikákban.

 

"Ha a gyógyszertár – a közgyógyellátás keretében történő gyógyszerkiadáskor az elektronikus adatkapcsolatnak a gyógyszertár felelősségi körén kívüli okból eredő üzemzavara miatt – nem tudja a nyilvántartásban ellenőrizni a közgyógyellátási jogosultságot és a rendelkezésre álló gyógyszerkeret összegét, akkor a gyógyszert térítésmentesen (megengedő szabály) kiadhatja. A hiba elhárítását követően a gyógyszer kiadását a gyógyszertár a szolgálati idő végéig, de legkésőbb egy héten belül elektronikus adatkapcsolaton keresztül jelzi a nyilvántartásnak az OEP által meghatározott, és az OEP honlapján közzétett formátumban."


A gyógyszertár a felelősségi körén kívüli okból eredő üzemzavar alatt az OEP informatikai rendszere, illetve az adatkapcsolat létesítéséhez igénybevett, nem a gyógyszertár ellenőrzése alatt álló távközlési rendszer üzemzavarát kell értenünk.

 

Amit ma tudunk:

Mától majdnem minden 90% – 100% támogatással adható gyógyszer javaslattal együtt módosulni fog. Elvileg az új rendelkezés október 1-től lenne hatályos, de az OEP most tette közzé a honlapján. Jelenleg várjuk az új gyógyszertörzset, tudomásunk szerint még pénteken is történtek változtatások a gyógyszerlistában. Forrás: www.oep.hu

Eü pontok listája – gyógyszermegnevezésekkel (eü90)
Eü pontok listája – gyógyszermegnevezésekkel (eü100)