ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Péntek 13

 

Hétfőtől a patikák csak olyan receptet fogadnak el, melyeken szerepel az 5 jegyű hivatalos BNO kód. Ezzel biztosan nem mondtam senkinek újat. Talán azzal igen, hogy ma délelőtt egy kedves Felhasználónk jelezte, hogy kinyomtatta a receptre a gyógyszer mellé az I10H0 bno kódot, és a közeli patikából visszaküldték a betegét hozzá azzal, hogy a receptre nem tudják kiadni a gyógyszert, mert a recepten szereplő BNO kód nem érvényes a saját patikai szoftverük szeirnt. Mint később megtudtuk, a patikában lévő szoftver csak olyan BNO kódot fogadott el érvényesnek, melynek CSAK az első karaktere a betű, a többi numerikus adat… azaz szám.

 

Mi is megpróbáltunk segíteni Doktor Úrnak – más úton és más eszközökkel – ezért megkerestük az OEP-et, mit tanácsoljunk, hogyan segíthetünk Önöknek. Végig kapcsoltak a szamárlétrán bennünket, de végül sikerült vonalvégre kapnunk egy kompetens vezetőt, akitől megtudtam, hogy valószínűnek tartja, a patikák által használt szoftverek rendszergazdáit kell megkeresni, mert a BNO kódot abba viszik fel a gyógyszerészek, és talán az abban lévő BNO lista a régi. Gyanítjuk, hogy azért ez a hiba nem általánosan érvényes minden patikára, tehát a legelterjedtebb patikai szoftverekben már a hivatalos BNO kód lista van beépítve.

Tudom, hogy nem fog vigasztalni senkit, de azt az ígéretet kaptam, hogy felhívja minden patikai rendszerfejlesztő figyelmét erre a problémára, és hamaros visszajelzést kapunk az eredményekről.

 

Amint tudunk újabb híreket, azonnal megosztjuk Önökkel. Addig is, ha találkoznak hasonló esetekkel, vagy ha egyes patikákban elfogadják az I10H0 BNO kódot vagy az ahhoz hasonló formátumú kódokat, vagy esetleg nem, írják meg nekünk, egymásnak.