ProFix Kft. Bővebb információ: 06 (1) 445-2533 Ügyfélszolgálat: 06 (1) 445-0517, 06 (62) 534-965 info@medmax.hu

Kedves Felhasználóink!

A MedMaxban sikeresen megtörtént az „Orvosi igazolás iskolai hiányzásról eljuttatása KRÉTA rendszerbe EESZT-n keresztül” fejlesztés akkreditációja.

2024. szeptember 1-től az orvosi igazolások elektronikusan is küldhetőek a MedMaxból – az EESZT-n keresztül – a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszerbe (KRÉTA).

Az Igazolás adatainak útja:
MedMax -> EESZT -> regisztrációs és tanulmányi rendszer (E-kréta) üzemeltetője -> köznevelési/vagy szakképző intézmény

Az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény szerint

27/A. §  (1) Ha betegség vagy annak gyanúja miatt az óvodai foglalkozásról, tanuló esetében a tanítási óráról és egyéb foglalkozásról, valamint a kollégiumi foglalkozásról történő távolmaradás igazolásához orvosi igazolás szükséges, a nemzeti köznevelésről szóló törvény szerinti szülő (a továbbiakban: szülő) – tizennegyedik életévet betöltött tanuló esetében a tanuló szülője vagy a tanuló – kérésére az igazolás kiállítására köteles orvos az igazolást az EESZT és a (4) bekezdés szerinti üzemeltető útján soron kívül továbbítja a köznevelési vagy szakképző intézmény számára.

Az igazolás elküldését – a Nyomtatványokon kívül – a legegyszerűbb módon közvetlenül az aktuális ellátási lap Diagnózis kartonjáról is indíthatjuk.

Az iskolai igazolások elküldésének megkönnyítése érdekében beépítettük a folyamatba a  HGYE ajánlása alapján adott BNO intervallumokhoz kapcsolódó igazolandó napok számát. Amennyiben az ellátási lapon a diagnózisok között olyan BNO kódot rögzítettünk fődiagnózisként, amely szerepel a HGYE ajánlásában, a MedMax automatikusan kitölti az Igazolt időszak kezdő dátumát az ellátás dátumával, a vége dátumot pedig feltölti az igazolandó napok számának minimumával. Az ajánlásokat természetesen módosíthatjuk.

Az igazolások továbbra is kinyomtathatóak és/vagy PDF formátumba lementhetőek, ahogyan eddig is, ha e-mailben is szeretnénk elküldeni csatolmányként.

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

Kedves Asszisztensek!

Az orvosi igazolások küldésének bevezetése újabb kihívást jelent a következő hetekben. Mindent szeretnénk megtenni annak érdekében, hogy ezt a bevezetési időszakot megkönnyítsük. Várjuk megtisztelő kérdéseiket, jelentkezésüket a megszokott csatornáinkon.

Tisztelettel:

a ProFix MedMax csapata